Foto: Allen J Schaben/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia/Privatna arhiva

U tužbi koja je nedavno podneta u Kaliforniji navodi se da su se zaposleni u Diznilendu smejali gošći sa invaliditetom koja je umrla nakon komplikacija koje su nastale usled povreda koje je zadobila prilikom pada u ovom zabavnom parku.

Džoan Agilar (66) umrla je u januaru 2022. od septičkog šoka, pet meseci nakon što je pala unatrag silazeći sa vožnje, slomila nogu i završila u bolnici 10 dana.

U tužbi njenih ćerki, par zaposlenih se navodno smejao i nisu pomogli ženi nakon povrede za koju kažu da je na kraju dovela do njene smrti.

Porodica traži od Diznilenda da plati „svu prošlu ekonomsku štetu“, uključujući medicinske troškove, troškove sahrane, kao i troškove advokata i sve druge slučajne štete.

Foto: Allen J Schaben/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

U sudskim podnescima do kojih je došao Dejli mejl, Diznilend poriče optužbe i traži od suda da u potpunosti odbaci tužbu.

Džoanine ćerke su u tužbi navele da je njihova majka „počela da oseća sramotu i neprijatnost zbog situacije i da se oseća dehumanizovano“.

U saveznoj tužbi se navodi da su Agilar i njene dve ćerke, Andrea Maulul i Zenobija Ernandez, otišle u park na porodično putovanje.

Foto: Allen J Schaben/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Po dolasku, porodica je dobila invalidska kolica od Diznijeve službe za pristup osobama sa invaliditetom zbog povrede kolena.

U jednom trenutku, grupa je odlučila da se provoza popularnom atrakcijom Krstarenje po džungli.

Zaposleni su ovim im rekli da je vožnja koja obično omogućava pristup invalidskim kolicima nedostupna. Prema veb stranici parka, vožnja ima čamac za pristup koji ne zahteva da gost napušta svoja invalidska kolica.

One su odlučile da dalje odu same, i da će Agilar samo trebati pomoć svojih ćerki da uđe i izađe iz čamca.

Joanne Aguilar Foto: Privatna arhiva

Nakon što je vožnja pristala, zaposleni u Diznilendu su „postavili male neobezbeđene blokove na postojeće stepenice unutar čamca kako bi smanjili visinu svakog stepenika“, navodi se u tužbi.

Džoanine ćerke su joj pomogle da izađe iz čamca bez radnika na atrakciji.

Tada se Džoan, koja je teško izlazila malim improvizovanim stepenicama, nasmejao jedan od radnika, navodi se u tužbi.

Porodica kaže da su zaposleni „počeli da se kikoću dok su gledali kako Džoan pokušava bezbedno da izađe iz čamca“.

#related-news_1

Dok se penjala po nestabilnim blokovima, Agilar je pala unazad i slomila butnu kost, nakon čega je hitno prevezena u bolnicu.

Tamo je operisana zbog povrede desne noge i ostala 10 dana da se oporavi od pada i zahvata.

Nakon skoro dvonedeljnog boravka u Globalnom medicinskom centru Anaheim, Agilar je premeštena u rehabilitacioni centar u Oknardu u Kaliforniji, gde je umrla pet meseci kasnije od septičkog šoka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar