Foto: N1

Zemljotres lokalne jačine pet stepeni po Rihterovoj skali, koji je registrovan rano jutros u 4 sata i 54 minuta u epicentarnom području Tetovo-Gostivar, 50 kilometara jugozapadno od Skoplja, zamutio je vodu za piće u vodovodnoj mreži, javljaju mediji u Severnoj Makedoniji.

Seizmološka opservatorija na Prirodno-matematičkom fakultetu u Skoplju izvestila je da je zemljotres najjače osetilo stanovništvo u Gostivaru i Mavrovu sa pet stepeni prema evropskoj makroseizmičkoj skali, u Tetovu i Skoplju sa četiri, a u Bitolju, Prilepu i okolini sa tri stepena, javlja Plusinfo.

Pročitajte još:

Prema Evromediteranskom seizmološkom centru, zemljotres se osetio i u Albaniji.

„Vijesti“ navode da se potres osetio i u Crnoj Gori.

Zemljotres je zamutio vodu u vodovodnoj mreži u tom ruralnom delu Severne Makedonije, a prema prvim informacijama nije izazvao materijalnu štetu.

Lokalno komunalno preduzeće „Mavrovo“ objavilo je na Fejsbuku da je „zbog zemljotresa čiji je epicentar bio u mavrovskom regionu došlo do zamućivanja vode za piće u vodovodnoj mreži“ i preporučilo da se voda sa česmi ne pije izvestan period dok se potresi ne smire.

Da je voda za piće mutna prvi su primetili žitelji sela Mavrovo i okolnih naselja u opštini Mavrovo-Rostuše, u zapadnom delu Severne Makedonije, i prijavili komunalnom preduzeću.

Agencija MIA je javila da prema prvim informacijama u lokalnoj samoupravi nije prijavljena šteta na objektima i infrastrukturi i da su za sada primećena manja oštećenja na dve stare kuće i na jednoj baraci u tom turističkom području.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar