Foto: EMSC

Istočnu obalu Italije pogodio je zemljotres jačine 4,5 stepena Rihterove skale, naveo je nemački Istraživački centar za geonauke. Zemljotres je registrovan oko 12.53 časova i dogodio se na dubini od oko 10 kilometara.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema preliminarnim informacijama, potres je osetilo dosta ljudi u zoni epicentra. Njie poznato da li je zabeležena materijalna šteta, osim predmeta koji padaju sa polica i razbijenih prozora.

Prema prvim informacijama, postres se osetio i u Hrvatskoj.

Tačna magnituda, epicentar i dubina zemljotresa će biti revidirani za nekoliko sati, dok seizmolozi pregledaju podatke i preciziraju proračune.

Drugi izveštaj koji je izdao italijanski Nacionalni institut za geofiziku i vulkanologiju navodi da je jačina zemljotresa bila 4,3 stepeni, a treći izveštaj Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra navodi da je zemljotres imao jačinu 4,9 stepeni.

Italijanski mediji su objavili da se potres osetio u više gradova. Prema pisanju tamošnje štampe, mnogi uznemireni građani pozivali su policiju i vatrogasnu službu u panici.

U Falcarigi koja se nalazi kod epicentra, Fanou udaljenom 5 km i Pezaru koji je udaljen 8 km, potres se osetio kao lagano podrhtavanje.

Kao slabo podrhtavanje se osetio u Senigaliji, Reičoneu, Riminiju, San Marinu, Ankoni… Nakon prvobitnog potresa, osetilo se nekoliko slabijih.

BONUS VIDEO: Kad zemljotres zaljulja TV studio

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar