Volodomir Zelenski Foto:Ukrainian Presidential Press Office via

Teška bitka za Donbas se nastavlja, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski, prenosi Interfaks.

„Bitka za Bahmut i Soledar, za Kreminu, za druge gradove i sela na istoku države se nastavlja. Iako je neprijatelj koncentrisao najveće snage u ovom pravcu, naši vojnici – Oružane snage Ukrajine, sve snage odbrane i bezbednosti – štite državu”, rekao je Zelenski sinoć u video obraćanju.

On je zahvalio „svakom vojniku, vodniku i starešini brigade i drugih jedinica vojske koji hrabro i nepokolebljivo izvršavaju postavljene zadatke”.

„Hvala borcima jedinice „Kraken” na odlučnim akcijama za uništavanje neprijatelja u rejonu Soledara. Hvala vojnicima Međunarodne legije Glavne obaveštajne službe Ministarstva odbrane i jedinici „Šaman”, koji hrabro brane Bahmut”, poručio je Zelenski.

Prema njegovim rečima, u Rusiji se „već svađaju među sobom kome da pripišu neku vrstu taktičkog napredovanja”.

„Ovo je jasan znak neuspeha za neprijatelja i još jedan podsticaj svima nama da izvršimo veći pritisak na okupatore i nanesemo velike gubitke neprijatelju”, istakao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je posebno pomenuo i zaposlene u Spoljnoj obaveštajnoj službi Ukrajine.

„Oni koji rade obično su potpuno neprimećeni i o njima se malo priča. Ali oni zaista donose veoma teške odluke za Ukrajinu, za naše branioce”, rekao je Zelenski, javlja Tanjug.

On se zahvalio celokupnom osoblju Službe bezbednosti Ukrajine, čiji su rezultati u borbi, kako je ocenio, posebno protiv kolaboracionista i sabotera, vidljivi.

BONUS VIDEO: Zelenski u Kongresu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar