Volodimir Zelenski Foto:Tanjug/Wolfgang Rattay/Pool Photo via AP

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski posetio je danas front na severoistoku zemlje i grad Kupijansk gde je razgovarao sa vojnicima koji se bore protiv ruskih snaga, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Zelenski je objavio na društvenoj mreži Iks (X) da je posetio komandno mesto brigade koja brani Kupijansk, a koji je meta pojačanih ruskih napada još od sredine jeseni.

Ukrajinski predsednik je prilikom posete uručio priznanja vojnicima i sa komandantom brigade razgovarao o zalihama opreme i municije. On je kasnije posetio i Harkovsku oblast.

„Uvek je čast biti sa našim braniocima. U ime svih Ukrajinaca i cele Ukrajine, zahvaljujem im što svakodnevno rade tako izuzetan posao, braneći našu zemlju, naše porodice, nezavisnost i suverenitet“, naveo je Zelenski.

Grad Kupijansk ukrajinske snage oslobodile su 2022, nakon što ga je ruska vojska zauzela tokom ofanzive u februaru te godine. U Kijevu smatraju da Moskva nije odustala od namere da povrati kontrolu nad tim gradom, koji se nalazi u blizini drugog po veličini ukrajinskog grada – Harkova.

Ukrajina je tokom vikenda saopštila da je povukla svoje trupe iz razorenog istočnog grada Avdijevke kako bi izbegla da ih opkole ruske snage.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar