Foto:EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Ukrajina je otkrila zaveru o pokušaju da se naredne nedelje izvede državni udar, rekao je danas predsednik Vladimir Zelenski na konferenciji za novinare na kojoj je govorio i o pretnji vojne eskalacije iz Rusije.

#related-news_0

„Imamo izazove ne samo od Ruske Federacije i moguće eskalacije, imamo velike unutrašnje izazove. Dobio sam informaciju da će se u našoj zemlji desiti državni udar 1. i 2. decembra“, kazao je Zelenski, preneo je Rojters.

On je izneo i detalje koji se odnose na pokušaj državnog udara, ali nije doveo Rusiju u vezu s tim.

Istovremeno Rusija gomila snage u blizini granice s Ukrajinom, a Kijev, SAD i NATO izražavaju zabrinutost zbog mogućeg ruskog napada, što je Kremlj odbacio kao lažan i alarmantan nagoveštaj, navela je agencija.

Zelenski je u vezi s tim ponovio da Ukrajina u potpunosti kontroliše svoje granice i da je potpuno spremna za svaku eskalaciju.

„Mogućnost rata velikih razmera sa Rusijom postoji, ali postoji i ogromna količina straha koji ističu razni mediji po ovom pitanju“, naglasio je predsednik Ukrajine, preneo je TAS S.

„Verujem da takva mogućnost postoji svaki dan, ali verujem u to da se izazivanje straha dešava danas. Želim da istaknem da postoji ogromna količina zastrašivanja od strane nekih medija u smislu da će sutra doći do rata“, rekao je Zelenski na konferenciji za novinare.

BONUS VIDEO: Vodeni toppovi i kamenice na poljsko-beloruskoj granici

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)