Foto: TANJUG/AP Photo/J. Scott Applewhite

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastao se danas sa američkim zakonodavcima na Kapitol Hilu da bi im uputio poslednji zahtev da nastave vojnu podršku Ukrajini u bori protiv Rusije, ali se suočio sa skeptičnim stavovima nekolicine republikanaca, javlja Rojters.

Republikanci nisu bili voljni da potpišu zahtev demokratskog predsednika Džozefa Bajdena prema kojem bi Ukrajina dobila 61,4 milijarde dolara.

Predsednik Predstavničkog doma, republikanac Majk Džonson, rekao je posle sastanka sa Zelenskim kako Bajdenova administracija mora da pruži više detalja o tome kako će se novac koristiti.

„Ono što izgleda traži Bajdenova administracija su milijarde dodatnih dolara bez odgovarajućeg nadzora, bez jasne strategije za pobedu i bez odgovora za koje mislim da duguje američkom narodu“, rekao je Džonson posle sastanka sa Zelenskim.

Drugi republikanci postavljaju pitanje da li bi dodatna pomoć pomogla Ukrajini da pobedi Rusiju nakon letnje ofanzive koja nije donela jasne dobitke, navodi Rojters.

BONUS VIDEO: SAD blokirao pomoć, kakve će biti posljedice? Avdagić: “Padne li Ukrajina…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar