Angelina Topić Foto:EPA-EFE/Olivier Matthys

Srpska atletičarka i skakačica uvis, Angelina Topić, oborila je nacionalni rekord.

Trijumfovala je na mitingu Dijamantske lige u Maroku.

Topićevoj je to pošlo za rukom fenomenalnim skokom, preskočivši 1,98 metara, čime je ujedno oborila nacionalni rekord, i postavila novi lični rekord.

Iz trećeg pokušaja je preskočila tu visinu. Probala je da preskoči i 2,00, ali je obarala svaki put.

Pročitajte još

Ostalo je još tačno nedelju dana za ostvarivanje rezultata za plasman na Evropskom atletskom prvenstvu u Rimu (7-12. jun), za sada naša zemlja ima šest učesnika: Ivana Španović i Milica Gardašević u skoku udalj, Adriana Vilagoš u bacanju koplja, Angelina Topić (skok uvis), Elzan Bibić na 1.500 i 5.000 metara, te Armin Sinančević u bacanju kugle.

Pored ovih šest atletičara, gotovo je izvesno da se još devet atletičara trenutno nalaze u kvoti za Evropski šampionat.
Ovog vikenda mnogi od njih započeli su svoje sezone i ostvarili sjajne rezultate.

Milica Gardašević takmičila se na Memorialu „Orlen“ u Poljskoj i zabeležila skok od 6,76 metara.

Teodora Boberić je na II kolu Kupa Srbije skočila do 13,49 metara u troskoku, dok je Armin Sinančević na Mitingu u Slovenskoj Bistrici zabeležio hitac od 20,50 m.

Pored Armina na istom Mitingu takmičila se i Maja Ćirić koja je pobedila u trci na 400 m sa 52,89, dok je Maja Pešić bila druga sa 53,77. Teodora Simović zauzela je prvo mesto u trci na 3000 m sa 10:33,47, kao i Milica Emini u trci na 100 m prepone sa 13,42.

Strahinja Jovančević pobedio je u skoku udalj na Mitingu u Jerusalimu rezultatom 7,87 m. Na istom Mitingu koplje je bacala i Ivana Đurić koja je zabeležila rezultat od 53,84 m i zauzela treće mesto. Asmir Kolašinac i Aleksa Kijanović takmičili su na Mitingu u Hanji, Grčkoj. Aleksa je deonicu od 100 m istrčao sa najboljim rezultatom sezone – 10,49 s, dok je Asmir zauzeo drugo mesto u bacanju kugle sa 19,77 m.

Narednog vikenda očekuje nas Prvenstvo Balkana za seniore u Izmiru, kao i prvo državno prvenstvo za starije pionire u Kraljevu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare