Volodimir Zelenski Foto:EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da ništa neće oslabiti borbu njegove zemlje protiv Rusije, dan nakon što je američki Kongres usvojio nacrt zakona o privremenom finansiranju koji izostavlja pomoć Ukrajini.

Ukrjinski ministar odbrane Rustem Umerov rekao je da je dobio uveravanja o daljoj vojnoj pomoći u telefonskom razgovoru sa ministrom odbrane SAD Lojdom Ostinom, preneo je Rojters.

„Sekretar Ostin me je uverio“, napisao je on na platformi X (Tviter) da će se američka podrška Ukrajini nastaviti i da će ukrajinski „ratnici i dalje imati snažnu podršku na bojnom polju“.

Portparol ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je da Kijev radi sa svojim američkim partnerima na obezbeđivanju odluke o novom budžetu koja bi uključivala sredstva za Ukrajinu i da je američka podrška netaknuta.

PROČITAJTE JOŠ:

Zelenski, u snimljenom govoru povodom praznika Dana branilaca, nije direktno govorio o glasanju u Kongresu, ali je ponovio svoju odlučnost da se bori do pobede.

Niko ne može da „ugasi“ stabilnost Ukrajine, izdržljivost, snagu i hrabrost, rekao je i dodao da će Ukrajina prestati da pruža otpor i bori se na dan pobede.

„Dok se tome približavamo svakim danom, kažemo: ‘Borićemo se koliko god bude potrebno'“.

BONUS VIDEO: Zelenski u poseti Zmijskom ostrvu u Crnom moru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar