Zdravko Krivokapić Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić na mreži "Iks" se oglasio o raskolu između dva ministra u njegovoj vladi, a sada predsednika i premijera Crne Gore - Jakova Milatovića i Milojka Spajića.

„Milojko je danas premijer i prva ličnost vladajuće većine, a Jakov predsednik države i možda budući lider nekog novog političkog subjekta. To znači da Milojko polako, ali sigurno zauzima liberalniji deo biračkog tela, a Jakov vešto ulazi u konzervativniji deo. Dok Milojko spretno razbija biračku tvrđavu nekadašnjeg DPS-a, Jakov predstavlja veliku opasnost po glasačko telo Demokrata i ZBCG. Njihovo razdvajanje je zapravo uzbuna za ostale političke aktere.

Situacija je takva da će njih dvojica uživati kumulativnu podršku od blizu 60 odsto birača, i to na prvim narednim parlamentarnim izborima 2027. godine. A onaj koji nas je rušio zajedno sa DPS-om će završiti na obroncima cenzusa. I dalje sam ubeđen da će njih dvojica zajedno, bez obzira na ispoljene razlike, uvesti Crnu Goru u Evropsku uniju.
Živi bili, pa videli“, napisao je Krivokapić.

POGLEDAJTE JOŠ:

Podsetimo, Jakov Milatović napustio je nedavno Pokret Evropa sad koji je i osnovao sa Spajićem. Iz PES-a su naveli da on već dugo opstruira rad 44. Vlade Crne Gore.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar