Foto: Aditya Sutanta/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Putnici su koji su putovali avionom američkog proizvođača Boing, 737 Mak 9 kompanije Alaska Airlines, a kojem je tokom leta odletela ploča sa vratima ubrzo nakon poletanja u Portlandu i primorala avion da prinudno sleti, podneli su grupnu tužbu protiv ove avio-kompanije.

Šest putnika Boinga Aljaske erlajnsa, sa kojeg je u subotu otpala ploča na vratima ubrzo nakon poletanja, podnelo je u četvrtak tužbu protiv američkog proizvođača aviona Boing pred sudom u Sijetlu. Tvrde da Boing njima i ostalim putnicima avionu, njih 165, duguje odštetu za povrede koje su zadobili tokom incidenta, prenosi N1.

Jedna od tužiteljki tvrdi da je zadobila potres mozga i oštećenje mekog tkiva na vratu. Ona takođe tvrdi da njena maska za kiseonik nije radila. Dva putnika su imala problema sa disanjem, a jedan tvrdi da nakon incidenta doživljava napade u stresnim situacijama, prenosi nemačka novinska agencija DPA.

Boing još nije komentarisao tužbu ali je preuzeo odgovornost za incident u sredu. Istovremeno, glavni izvršni direktor kompanije Dejv Kalhun je obezbedio punu transparentnost podataka neophodnih za istragu, kao i punu saradnju sa istražiteljima.

On je takođe rekao da su u kontaktu sa kupcima 737 Mak 9. Trenutno ih širom sveta leti 171.

BONUS VIDEO:

„Napravićemo ažuriranja na osnovu njihovih povratnih informacija i zahteva“, dodao je on.

Ploča na vratima pala je sa Boinga 737 Mak 9 kompanije Alaska Airlines ubrzo nakon poletanja u Portlandu u subotu. Avion je morao da prinudno sleti, a nekim putnicima je bila potrebna medicinska pomoć, ali niko nije životno ugrožen.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo je naknadno prizemljila sve nove Boingove avione ovog tipa u SAD. Rečeno je da će ostati prizemljeni dok ne završe neophodne inspekcije, koje uključuju izlazna vrata na levoj i desnoj strani kabine, komponente vrata i pričvršćivače.

BONUS VIDEO: Evakuacija iz aviona za 90 sekundi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar