Gonzalo Lopez Foto: Texas Department of Criminal Justice/Handout via REUTERS

Vlasti Teksasa od petka tragaju za zatvorenikom koji je služio doživotnu kaznu zatvora a koji je pobegao iz zatvorskog autobusa nakon što je ubo policajca, oteo vozilo i sa drugim zatvorenicima izmakao organima pravde. Kako piše Rojters, Gonzalo Lopez (46), koji je osuđen za ubistvo 2005. godine i pokušaj ubistva policajca, pobegao je u okrugu Leon, oko 110 milja severno od Hjustona. Veruje se da je nenaoružan, ali opasan.

Incident se dogodio kada je Lopez provalio u prostor za vozača autobusa i nepoznatim predmetom ubo policajca koji je vozio u ruku, rekao je portparol policije Teksasa Robert Hurst. Nije jasno kako se Lopez oslobodio lisica.

Usledila je tuča između vozača i zatvorenika, a Lopez je pokušao, mada nije uspeo, da zgrabi pištolj policajca. Zatvorenik je potom skočio na vozačevo sedište i krenuo da beži autobusom.

U to vreme službenik policije stacioniran u zadnjem delu je iskočio kroz vrata za hitne slučajeve i puškom pucao u zadnje gume autobusa, ali je Lopez uspeo da nastavi da vozi oko kilometar pre nego što je motor prestao da radi.

Policajci su krenuli niz autoput i sustigli vozilo, pucajući u Lopezovom pravcu dok je trčao preko obližnjih farmi, rekao je portparol. Vlasti nisu sigurne da li je Lopeza pogodio neki metak.

Autobus je prevozio 16 zatvorenika na putu od zatvora u Gejtsvilu do Hantsvila gde je Lopezu bio zakazan lekarski pregled.

***

BONUS VIDEO: Filmska potera za Ladom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)