Foto: Shutterstock

Vlasnik zamka na naduvavanje koji je eksplodirao i ubio trogodišnju devojčicu bacivši je 12 metara u vazduh, osuđen je na šest meseci zatvora.

Ava-Mai Liltboj je bačena u vazduh dok se igrala sa svojom tetkom Ebi na plaži Gorleston u Norfolku 1. juna 2018. godine, saopštio je Magistratski sud u Čelmsfordu u Engleskoj.

Njeni roditelji su užasnuto posmatrali kako se zbog jačine eksplozije devojčica prevrnula pet ili šest puta u vazduhu pre nego što je udarila o tlo – zadobivši smrtonosnu povredu glave.

Vlasnik zamka na naduvavanje Kurt Džonson (52) bio je „namerno slep za rizik“ i taj zamak „nije trebalo da bude u upotrebi“, rekao je okružni sudija Kristofer Vilijams.

Tužilac Paskal Bejts rekao je da su svedoci opisali Avu-Mej koja je bačena do 12 metara u vazduh, a jedan je rekao da je otišla „više od okolnih zgrada“.

Bejts je rekao da druga devojčica, stara devet godina, koja je bila na trambolini nije pretrpela značajne povrede.

Sudija Vilijams je, izricajući kaznu u petak, rekao: „Ovo je slučaj koji je toliko ozbiljan da moram da zaključim da je neophodna odvraćajuća kazna.“

Sudija, osuđujući Džonsona u zatvor na šest meseci, rekao je: „Razmišljam o patnji i mukama koje je porodica prošla. Na kraju, dete je nepotrebno izgubilo život zbog neuspeha sa vaše strane da obezbedite da imate odgovarajuće procene rizika.“

Roditelji Ave-Mej, koji su sedeli na javnoj galeriji, zagrlili su se nakon izricanja presude dok su im širi članovi porodice brisali suze iz očiju.

Džonson (52) nije reagovao jer su ga odveli u ćelije.

Sudija je takođe diskvalifikovao Džonsona da bude direktor kompanije na pet godina i kaznio njegovu firmu sa 20.000 funti.

Džonson i njegova kompanija, izjasnili su se o krivici za dva prestupa za zdravlje i bezbednost na ranijem saslušanju.

PROČITAJTE JOŠ:

I Džonson i kompanija, u kojoj je bio menadžer operacija, priznali su da su uvezli trampolin na naduvavanje za koji nisu uspeli da osiguraju da je bezbedan.

Bejts je rekao da je trampolin na naduvavanje bio „zapečaćena jedinica“, ali „nije imao sigurnosni ventil za oslobađanje pritiska“.

Ava-Mejin otac, Nejtan Rou, rekao je van suda da je to bila „ispravna odluka“ i da je „ogromna težina skinuta sa naših ramena“ kada je Džonson osuđen.

„Pravda se ostvaruje“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar