Marija Zaharova
Marija Zaharova Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da su lažne tvrdnje Kijeva da je ruska avijacija bombardovala pozorište u ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju i navela da će istina izaći na videlo, uprkos pokušajima da se podmetne Moskvi.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je na brifingu da Ukrajina pokušava da podvali Rusiji, preneo je Rojters.

„Kijevski režim je odmah pokušao da okrivi rusku vojsku, koja je, kako je naveo, navodno bacila bombu iz vazduha na pozorište“, rekla je Zaharova.

„Naravno, ovo je laž. Svima je dobro poznato da ruske oružane snage ne bombarduju gradove. Koliko god video snimaka izmontirale strukture NATO i koliko god video klipova i lažnih fotografija bilo urađeno, istina će izaći na videlo“, istakla je ona.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je juče navelo da su ruske snage bacile snažnu bombu na pozorište u Mariupolju, u čiji podrum su se sklonile stotine civila, i optužilo Moskvu da je počinila ratni zločin.

Ukrajinska ombudsmanka Ljudmila Denisova izjavila je ranije danas da je zgrada izdržala udar vazdušne bombe, da odrasli i deca izlaze iz skloništa u podrumu, a da za sada nema informacija o žrtvama.

Dešavanja u Ukrajini možete da pratite na našem lajv blogu Nova.rs

BONUS VIDEO: Kako se informišemo o ratu u Ukrajini i koliko su mediji podeljeni i po tom pitanju

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare