Marija Zaharova FOTO: Profimedia
Marija Zaharova FOTO: Profimedia

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova napisala je na Telegramu da svi znaju "da je laž da Amerikanci nemaju nikakve veze sa eksplozijama na Severnom toku".

Naime, ona je napisala da je to očigledno pogotovo sada kada je objavljeno istraživanje američkog novinara Simora Herša.

„Mi znamo da i oni znaju kao i svi, da je to laž. I nije poenta čak ni u tome da su SAD jedini adekvatan odgovor na drevno pitanje – u čiju korist?, već da Amerikanci banalno lažu“, napisala je Zaharova.

Podsetimo, u toku su istrage u vezi sa eksplozijama koje su prošle godine oštetile gasovod Severni tok, ali i dalje ostaje nejasno kada će biti završene, navela su danas ministarstva spoljnih poslova Danske, Švedske i Nemačke u pismu upućenom Savetu bezbednosti UN.

Švedska i Danska, u čijim je ekskluzivnim ekonomskim zonama došlo do eksplozija, zaključile su da su gasovodi kojima se prenosi prirodni gas iz Rusije u Nemačku namerno dignuti u vazduh, ali nije rečeno ko bi mogao biti odgovoran, javlja Rojters, preneo je Tanjug.

***

BONUS VIDEO: Marija Zaharova u poseti Lavrovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar