Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Grupa od 20-ak građana u petak je na riječkom Korzu mirno protestvovala protiv mera Nacionalnog štaba civilne zaštite za suzbijanje epidemije koronavirusa i zatražila ukidanje svih mera. Policija je privela troje demonstrranata jer su odbili da pokažu lične dokumente.

Učesnici protesta su između ostalog nosili transparente s natpisima „Tražimo trenutno ukidanje svih apsurdnih mera“, „Ne želimo fašizam, despotizam i totalitarizam“ i „Mere štaba ne spašavaju nego ubijaju“.

Žele da se „veštački stvoren virus prizna i da se zaustavi uvođenje 5G mreže“

Navodili su da je reč o građanskoj inicijativi, da „protestvujuu protiv ovoga totalitarističkog režima i žele da se sve vrati u normalu, da se veštački  stvoren virus prizna i da se zaustavi uvođenje 5G mreže“.

Iz policije su saopštili da okupljanje ispred zgrade riječke gradske uprave, koje je počelo oko 11 sati, nije bilo prijavljeno policiji, nego su organizatori poziv objavili na društvenim mrežama.

Policija je od nekolicine učesnika tražila ličnee dokumente, a troje njih je to odbilo su privedeni u policijsku stanicu.