Jelena Pavičić Vukičević
Jelena Pavičić Vukičević Foto: N1

Nakon što je Štab civilne zaštite Grada Zagreba objavio da je od Nacionalnog štaba zatraženo odobrenje strožih mera, među kojima i uvođenje mere obveznog nošenja maski na otvorenom, krenula je lavina reakcija. Od toga se ipak odustalo.

Vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević preuzela je upravljanje Zagrebačkim sštabom, smenivši tako Oliveru Majić koja je dosad upravljala gradskim Štabom, i poništila je odluku o obavezi nošenja maski na otvorenom.

„Želim da vas obavestim da preuzimam vođenje Štaba Grada Zagreba, odgovorna sam osoba u Zagrebu i ne bežim od odgovornosti. Žao mi je da je došlo do uznemiravanja Zagrepčana objavom o obavezi nošenja medicinskih maski na otvorenom. Ovo je prilika da pozovem sve naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mera, nose maske u zatvorenom i dezinfikuju predmete. Molim vas da pazite sebe i pazite bližnje. Smatram da je moja dužnost da opozovem ovu odluku, ali i da pozovem sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mera“, rekla je Pavičić Vukićević.

„Situacija u Zagrebu, a ni u državi, nije dobra“, kazala je i najavila da će se svi komunalni i saobraćajni policajci preusmeriti na praćenje poštovanja mera u gradu.

Potvrdila je još jednom da će se iz novih mera maknuti deo o obaveznom nošenju maski na otvorenom.

„Opozvaćemo tu odluku“, ponovila je Pavičić Vukičević.

Novinari su je pitali da li je začudilo uvođenje mere obveznog nošenja maski.

„Puno se nas danas čudilo“, rekla je o toj odluci Zagrebačkog stožera.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)