Edi Rama, Zoran Zaev
Foto: EPA-EFE/JOHN THYS/GEORGI LICOVSKI

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev čestititao je večeras albanskom premijeru Ediju Rami pobedu na parlamentarnim izborima, nazvavši ga dragim prijateljem.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Čestitam mom dragom prijatelju Ediju Rami na izbornoj pobedi. Severna Makedonija i Albanija produžiće još hrabrije napred i kao saveznici u NATO i ka evropskim integracijama. Naš region kroz intenzivnu saradnju očekuje svetla budućnost“, napisao je Zaev na svom Tviter nalogu.

Albanski premijer Edi Rama je prethodno proglasio „najlepšu pobedu“ na parlamentarnim izborima, i rekao da je osvojio „istorijski“ treći mandat.

Na osnovu prebrojanih 95 odsto glasačkih mesta, Socijalistička partija Edija Rame osvojila je 48,6 odsto glasova na izborima u nedelju, što je oko deset odsto bolje od opozicije okupljene oko demokrata desnog centra.

Prema projekcijama Centralne izborne komisije (CEC) Socijalistička partija će imati 74 od 140 mesta u parlamentu, odnosno apsolutnu većinu, što omogućuje Ediju Rami da bude prvi predsednik vlade koji je osvojio treći mandat.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)