Foto: Shutterstock

Administracija Svete gore donela je odluku da do kraja meseca zatvori tu monašku manastirsku zajednicu u Grčkoj za sve hodočasnike u nastojanju da zaštiti monahe od koronavirusa. U Grčkoj je u poslednja 24 časa zabeleženo 3.316 novih slučajeva koronavirusa, a od posledica kovid-19 preminulo je 50 osoba,

U objavi igumanima 20 manastira navodi se da je dozvoljeno samo određenom broju zaposlenih i saradnika da dođu na Svetu goru, i to samo uz pozivnicu, prenosi RTRS.

Zabrana za posetioce biće na snazi do 30. novembra kada će biti izvršena revizija odluke.

Monasima će biti dozvoljeno da odlaze sa Svete gore uz posebnu dozvolu.

Zbog porasta broja novopozitivnih Grčka je od prošle subote u karantinu.Otvorene su samo prodavnice sa neophodnim proizvodima poput supermarketa i apoteke.

Da bi se izašlo napolje potrebno je poslati sms sa navedenim razlogom izlaska i vremenskim intervalom boravka napolju i sačekati odobrenje vlasti koje takođe stiže putem poruke na mobilni telefon.

Ovog puta škole ostaju otvorene za razliku od karantina proletos, dok je nastava na daljinu preporučena srednjim školama i fakultetima.

Foto: EPA-EFE/KOSTAS TSIRONIS

U Grčkoj je u poslednja 24 časa zabeleženo 3.316 novih slučajeva koronavirusa, a od posledica kovid-19 preminulo je 50 osoba, saopštila je Nacionalna organizacija za javno zdravlje.

Na respiratorima se trenutno nalazi 310 pacijenata.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva korone od početka epidemije u Grčkoj iznosi 66.637, a bilo je 959 smrtnih ishoda, prenosi grčka agencija ANA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)