Nebojša Vukanović. Foto: N1

Narodni poslanik Nebojša Vukanović odlučio je da se testira na sve vrste droga u ovlašćenoj laboratoriji, a nakon što je objavio rezultate nalaza pozvao je i lidera SNSD-a da uradi isto.

PROČITAJTE JOŠ:

„Stigla je analiza i nalaz koji sam radio u laboratoriji u Trebinju na prisustvo narkotika u organizmu, a koji je pokazao da sam negativan na sve narkotike, od marihuane, amfetamina, kokaina, heroina, spida, ekstazija… Kako sam najavio, da bih mogao tražiti od drugih, prvo sam testirao sebe, a nalaz se radi i analizira prisustvo neke od 10 vrsta narkotika koji se najčešće koriste, i na sve sam negativan“, rekao je Vukanović.

Kaže da je uzorak dao lično u laboratoriji te da je za svakog ko sumnja u rezultate spreman ponoviti analizu bilo gde u svetu, prenosi Klix.ba.

„Nikada, apsolutno nikada, ni kao tinejdžer i student, nisam smotao niti probao nijedan džoint trave-marihuane, a da ne govorim o ostalim drogama“, dodao je.

Vukanović se za ovaj potez odlučio nakon što je gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović zbog devijantnog ponašanja podneo ostavku nakon što su procurile fotografije na kojima pije tablete, povraća tvrdeći da je u njega ušla „viša sila“.

Zatim je saradnik Milorada Dodika i zamenik generalnog sekretara Vlade Republike Srpske Marko Šukalo uhapšen zbog kokaina i ekstazija.

„Pokazalo se tačnim pisanje i nagađanje da mnogi u Vladi RS-a i na čelu države koriste kokain i druge narkotike i da je to uzrok ispada, problema, nekontrolisanog devijantnog ponašanja. Očekujem da svi ministri, pomoćnici, savetnici u vladi, poslanici, načelnici opština i direktori javnih preduzeća, kao i članovi kabinetu predsednice Željke Cvijanović i člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, počevši od njih dvoje, izvrše testiranje na narkotike i javno objave rezultate. Ko bude pozitivan na prisustvo bilo kog narkotika, mora da podnese ostavku i povuče se sa svih funkcija“, naveo je Vukanović u pozivu.

Kaže da će za onog ko odbije da se testira i javno objavi rezultate smatrati da je latentni narkoman, jer ne vidi nijedan drugi razlog zbog kojeg bi nekog ko je „čist“ i nikada ne uživa u drogama odbio testiranje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)