Vuk
Vuk ilustracija Foto:EPA-EFE/RONALD WITTEK

Jutros su radnici policijske stanice Gračac po dojavi izašli na teren i na saobraćajnom znaku (ime mesta) zatekli ubijenu i obešenu divlju životinju. "Još se utvrđuje da li je vuk, čagalj ili mešanac. Odmah je pokrenut pretres kuća, pošto su se stočari sumnjičili za ovaj nemili događaj" navodi se u objavi na Fejsbuk stranici Hrvatski krški pašnjaci.


„Stočari su marljivi, vredni i dobronamerni ljudi, a što je najvažnije nisu naoružani. Stočari žive mirnim i povučenim životom i ovakve scene pretresa su im šokantne. Najlakše je okriviti seljaka i trenirati strogoću“, navodi se na toj Fejsbuk stranici.

„Problem vuka postoji i on je prevelik. Apelujemo na državu da zaštiti stočare od učestalih napada vukova na naša stada. Zbog toga trpimo nenadoknadivu štetu. Ako država dobije pozamašne iznose od Evropske unije kako bi se brinula za vuka, onda neka to i radi“, dodaje se u poruci, prenosi „Index“.

TKO PODVALJUJE STOČARIMA??

Jutros su djelatnici PP Gračac, po dojavi izišli na teren i na prometnom znaku( ime…

Posted by Hrvatski krški pašnjaci on Субота, 24. април 2021.

U objavi se ističe da su „vukovi i poljoprivrednici prepušteni sami sebi“, i dodaje se da je očito da je država „od nas digla ruke“.

„Tražimo od države da se poštuju evropski kriterijumi o vučjoj populaciji na određenom području. Vuk u Hrvatskoj obitava na 20.000 kilometara kvadratnih, a na 10.000 ovaca je dozvoljeno imati jednog vuka. Na krškim područjima imamo 401.172 ovce, pa bi po tom odnosu bilo dozvoljeno 40 vučjih jedinki. Sada smo u situaciji da u Gračacu i okolnim selima imamo više od 40 vukova“, zaključuje se u objavi.

Jeziva fotograija je objavljena na Fejsbuk stranici Hrvatski krški pašnjaci. Upozoravamo vas na vrlo uznemirujuć sadržaj.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar