Foto: Shutterstock

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, predsednik Upravnog odbora Centra za monitoring i istraživanje, Zlatko Vujović, smatra da izbore, zakazane za 30. avgust, treba da se odlože.

Ustavni rok za njihovo održavanje je sredina oktobra, naveo je Vujović i kaže da treba dati šansu zdravstvenim radnicima, ali i građanima da situaciju poprave.

Zbog korone ne treba da stane život, ali to ne znači da po svaku cenu treba organizovati izbore u vremenu kada je epidemioloska situacija u zemlji loša, smatra Vujović.

““Ono što je jasno je da mi moramo živeti sa koronom, to je nesporno da se izbori moraju održati i pored toga što postoji korona, ali verujem da u okviru ustavnoga roka treba naći termin makar bio poslednji, 18. oktobra, da se održe izbori““, kazao je Vujović za RTCG.

U danima kada broj registvovanih ne pada ispod 50, izbori su rizik i za stanovništvo, ali i za administraciju, kao i posmatrace, rekao je predsednik UO Cemija.

Opciju da biračko pravo ostvare putem pisma koristili bi oni koji su u izolaciji ili karantinu, a Vujović kaže da bi ovaj način glasanja mogao biti izbor i zdravih, jer je to, realno gledajući, najbezbedniji način da glasate.

„I ja ocekujem porast onih koji su u zdravstvenoj mogućnosti da odu na biračko mesto, ali će birati bezbedniju varijantu““, navodi Vujović.

““Možda će epidemija biti isto jaka i u oktobru, ali možemo da kažemo uradili smo sve da kao odgovorne osobe izaberemo termin koji daje prostora našim zdravstvenim institucijama da daju odgovor svemu ovome““, poručio je Vujović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar