Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio se danas i položio venac žrtvama ustaškog terora u Jasenovcu, na grobnom polju "Topole" u Donjoj Gradini.

PROČITAJTE JOŠ:

U obraćanju, Vučić je rekao da je teško „ne ostati nem nad ovim kostima, nabijenim plitko u zemlju“, i poručio da su tri stvari važne.

„Prva je mir, mir, mir“, istakao je Vučić.

Druga je, dodao je on, da Srbija i Srpska moraju da bude deo međunarodne zajednice, i da nikako ne smemo da dozvolimo da budemo izolovani.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

„Međunarodno javno pravo je odnavno sahranjeno, pravde nema, licemerje vlada, vladaju dvostruki standardi velikih sila, sve što važi za Srbe za druge ne važi, i sve što ne važi za nas važiće za druge… Bez obzira na licemerje i laž koji nam lažovi i moralni nikogovići serviraju, moramo da se vratimo na prve dve tačke: mir, mir, mir, i da sebe iz najgoreg, licemernog sveta ne smemo da odstranimo, da ne bismo imali nova stradanja našeg naroda“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije poručio je da se novi Jasenovci, nove Oluje neće više ponoviti našem narodu.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

„To im danas poručuje mala, ali snažnija Srbija koja se zalaže za mir“, istakao je Vučić.

U Spomen području Donja Gradina danas se obeležava Dan sećanja na žrtve logora Jasenovca. Venac su, sa predsednikom Vučićem položili ministri u Vladi Srbije Darija Kisić Tepavčević i Aleksandar Vulin.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Osim zvaničnika Srbije, vence su položili i predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica Srpske Željka Cvijanović.

Poštu stradalima odali su predstavnici romske i jevrejske zajednice, preživeli logoraši i njihovi potomci, predstavnici stranih ambasada, političkih stranaka iz RS.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Prethodno, održan je i parastos 700.000 žrtava ustaškog genocida u koncentracionom logoru Jasenovac, čije je najveće stratište bila upravo Donja Gradina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare