Foto: Shutterstock

Sa najniže vrednosti iz novembra 2022. godine, bitkoin je sada skočio za 19,51 odsto. Zbog toga mnogi postavljaju pitanje da li se ova kriptovaluta probudila iz sna?

Naime, bitkoin je bio u izuzetno teškom položaju prethodne godine, piše Dnevnik.hr.

Recesija i kriza poverenja u kriptovalute naterale su trgovce da prodaju bitkoin i ulažu u stabilnija sredstva.

Tokom prošle godine, bitkoin je pao za 57,53 odsto. Kolaps FTKS-a, jedne od najvećih platformi za trgovanje kriptovalutama, i hapšenje njenog izvršnog direktora uticali su na neke analitičare da predvide kraj za ovu kriptovalutu.

Međutim, pojedini stručnjaci ukazuju da ova predviđanja nisu relevantna. U 2014. godine, Mt Gok je bila najveća platforma za trgovanje kriptovalutama koja je upravljala sa 70 odsto svih bitkoin transakcija. Do kraja februara 2014. godine, Gok je podneo zahtev za bankrot zbog optužbi za prevaru. To nije sprečilo bitkoin da se vrati.

Pročitajte još:

Sa najniže vrednosti iz novembra 2022. godine, bitkoin je skočio za 19,51 odsto.

Fortrade, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom bitkoina (tzv. CFD) ili one koji jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatnu e-knjigu „Kako trgovati cenom bitkoina“. Knjiga je pogodna za sve nivoe znanja i možete je preuzeti preko linka ispod.

Takođe, ova kompanija je objavila da namerava da zaposli 15-30 odsto više zaposlenih. To je potez koji sugeriše da kompanija veruje da će potražnja za kriptovalutama porasti ove godine i u oštrom je kontrastu sa mnogim investicionim bankama i tehnološkim firmama koje su nedavno najavile otpuštanje radnih mesta kako bi uštedeli troškove uoči neizvesnog ekonomskog perioda.

BONUS VIDEO Sem Bankman – Kripto Robin Hud

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar