Kličko Foto: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Bivši šampion sveta u boksu u teškoj kategoriji Vladimir Kličko prijavio se danas u rezervni sastav ukrajinske vojske, rekavši da ga je ljubav prema svojoj zemlji naterala da je brani.

Pre nekoliko dana, njegov brat Vitalij, takođe bivši svetski šampion u boksu, a sada gradonačelnik Kijeva, poručio je da će u slučaju ruskog napada na Ukrajinu aktivno učestvovati u odbrani zemlje, prenela je HINA.

PROČITAJTE JOŠ:

„Jedan okrug odavde, moja devojčica ide u školu. Škola je trenutno zatvorena jer su ambasadori poslali svoje porodice kući. Ljubav prema svom gradu, svom domu, svojoj porodici, komšijama, mojoj ćerci me je danas dovela ovde, da preuzmem ovu inicijativu i učestvujem u ovoj teritorijalnoj odbrani“, rekao je Vladimir Kličko, koji je zajedno sa bratom bio prisutan na otvaranju centra za prijem Teritorijalnih snaga odbrane u glavnom ukrajinskom gradu.

Vladimir i Vitali Kličko Foto: Genya SAVILOV / AFP / Profimedia

Ukrajina se priprema za moguću vojnu ofanzivu nakon što je Rusija poslednjih nedelja okupila desetine hiljada vojnika u blizini ukrajinske granice, iako Moskva tvrdi da ne planira invaziju.

Gradonačelnik Kličko je istakao kako se preferira diplomatsko rešenje sukoba s Rusijom, ali… „Ako ne, moramo da se pripremimo da uzmemo oružje u svoje ruke i branimo zemlju“, izjavio je Vitalij.

Bonus video: Zelenski u rovovima sa ukrajinskim vojnicima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram