Foto: N1

Sve posebne mere protiv širenja koronavirusa u opštinama na severu Crne Gore biće ukinute od danas, saopštila je Vlada u Podgorici.

„Privremene mere protiv širenja koronavirusa uvođene konsekutivno u opštinama Severnog regiona od 25. juna, dale su rezultate pre svega u stagnaciji stope novoobolelih, čime su se stekli uslovi za ukidanje pojedinih mera sa ciljem normalizacije života i interesa ekonomije“, prenose Vijesti saopštenje Vlade.

Svi ugostiteljski objekti u Crnoj Gori mogu da rade od 6 do 24 sata, a ta odluka odnosi se na restorane, kafane, kafeterije, hotelske restorane i slične ugostiteljske objekte kao i na pružanje ugostiteljskih usluga na kupalištima i plažama.

U ugostiteljskim objektima osim u primorskim opštinama (Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Ber i Ulcinj) ugostiteljski objekti moraju da se pridržavaju pravila da za stolom mogu da sede najviše dva gosta u zatvorenom prostoru, odnosno četvoro na terasi/bašti objekta, zabranjeno je samousluživanje i zadržavanje ili stajanje ispred šanka, stolovi moraju biti udaljeni jedan od drugog najmanje dva metra…

Ukida se i zabrana održavanja zabavno-muzičkog programa u ugostiteljskim objektima koja je bila uvedena 7. jula uz poštovanje držanja fizičke distance od dva metra, da izvođači nose zaštitne maske, osim pevača i muzičara koji sviraju duvačke muzičke instrumente, a gostima je zabranjeno da plešu.

Uvodi se obaveza privrednih društava i preduzetnika koji se bave trgovinom na malo (marketi, supermarketi, hipermarketi, tržni centri i sl.), uključujući i zelene pijace, kao i državne organe, javne ustanove, banke, pošte, da odrede lica koja će kontrolisati da li građani ili korisnici usluga prilikom ulaska u ove objekte poštuju obaveze nošenja zaštitne maske i međusobne fizičke udaljenosti.

Privremena mera za fitnes centre i teretane, koja je uvedena 16. jula na teritoriji Podgorice proširuje se na celu državnu teritoriju, pa u objektu za rekreaciju u isto vreme može da boravi samo jedno lice na 10 m?, ali ne više od 20 lica, uz obavezu poštovanja preventivnim mera zaštite.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar