Crna Gora izbori Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Biračko pravo na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, koji će se održati 11. juna, ima 542.468 građana, saopštilo je danas crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

MUP je naveo da je to broj birača prema zaključenom biračkom spisku 31. maja, a da se, u poređenju sa prethodnim izborima, održanim 19. marta, broj birača povećao za 314.

Foto: Mediabiro

„U Područnoj jedinici za upravne poslove, državljanstvo i strance u Podgorici, uvid u birački spisak se može ostvariti od osam do 17 sati“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Saopšteno je da uvid u birački spisak glasač može ostvariti lično na šalterima područnih jedinica i filijala za upravne poslove, državljanstvo i strance MUP-a radnim danom od osam do 14 sati, uz važeću ličnu kartu ili pasoš.

Pročitajte još...

Navodi se da će područne jedinice i filijale u svim opštinama za vreme izbora, u nedelju 11. juna, raditi od sedam do 20 sati da bi građani bili u mogućnosti da preuzmu identifikaciona dokumenta, za čije izdavanje su zahtev podneli u prethodnom periodu.

Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala.

MUP je podsetio da se uvid u birački spisak može dobiti i pozivanjem kol centra na besplatan broj 19820 koji će raditi od sutra od osam do 20 sati, a 11. juna, na dan održavanja izbora, od sedam do 20 sati, prenele su podgoričke „Vijesti“.

BONUS VIDEO Abazović o parlamentarnim izborima, zimskom snu ustavnog suda i mafije u Crnoj Gori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar