Hrvatska korona
Foto: zlatko alec / Alamy / Alamy / Profimedia

Tužilaštvo u Virovitici u Hrvatskoj pokrenulo je istragu protiv 42-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je koronavirusom zarazio tasta, koji je ubrzo preminuo od posledica infekcije.

Iz Tužilaštva su naveli da postoji osnovana sumnja da je okrivljeni od 13. do 19. novembra 2021. godine u Virovitici počinio krivično delo znajući da mu je dijagnostifikovan kovid 19, izazvan virusom korona, i da mu je Zavod za javno zdravlje odredio posebnu meru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti u vidu izolacije na adresi prebivališta.

U saopštenju se navodi da se osnovano sumnja da se okrivljeni nije izolovao u jednu prostoriju porodične kuće, već se kretao po drugim prostorijama i svestan lošeg zdravstvenog stanja svog tasta bio u neposrednom kontaktu s njim i zarazio ga.

Tast se usled zaraze razboleo od kovida, zbog čega je morao biti hospitalizovan u KBC Osijek, u kojem je umro 26. novembra 2021. godine.

Zetu preti zatvorska kazna jer ga Državno tužilaštvo Hrvatske tereti da je počinio teško krivično delo protiv zdravlja ljudi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar