Foto: Franco Banfi / Avalon / Profimedia, Facebook

Premijer Mađarske Viktor Orban, veliki zagovornik letovanja na Balatonu, koji je često odvraćao svoje sunarodnike od letovanja na hrvatskoj obali i ove godine odlučio je da odmor provede u - Dalmaciji. Orbanu se na Visu pokvario gumeni čamac, pa su ga meštani barkom odveli na večeru.

„Više Balatona, manje Jadrana“, rekao je u julu 2020. mađarski premijer Viktor Orban, pokušavajući da odvrati sunarodnike od odmora na hrvatskoj obali i zadrži ih u granicama Mađarske. Već te godine prekršio je reč jer je ubrzo uhvaćen na letovanju na Mljetu.

Da mu skandalozne izjave nisu strane, ponovo je potvrdio pre tri meseca, kada je izjavio da njegova zemlja ne bi imala problema sa embargom na uvoz ruske nafte da joj „nije oduzeto more“, očigledno misleći na hrvatsku obalu, čiji su delovi nekada bili deo Austrougarske u čijem sastavu je bila i Mađarska.

„Oni koji imaju more i luke imaju mogućnost da dovezu tankere. Da nam nije oduzeto more, imali bismo i luke“, rekao je Orban.

Bez obzira na takve izjave Orbanu se, očigledno, toliko dopalo hrvatsko more da je i ove godine odlučio da odahne u Dalmaciji, što potvrđuju i fotografije njegovog odmora..

Prvo su se vlasnici konobe u Milni na ostrvu Braču slikali sa mađarskim premijerom. Doduše, preimenovali su ga u predsednika Mađarske.

„Bila nam je čast da ugostimo predsednika Mađarske gospodina Viktora Orbana“  napisali su ispod fotografije koja je objavljena na njihovom Instagramu.

Nakon toga je svratio do Visa gde nije sve teklo kako je bilo planirano.

Naime, mađarskom premijeru se pokvario gumeni čamac pa su meštani njega, suprugu i telohranitelja prebacili na obalu gde su u lokalnom restoranu uživali u plodovima mora.

Navodno, osoblje restorana nije ni slutilo da im je premijer bio u poseti, saznali su tek kada je otišao i bili prilično iznenađeni.

BONUS VIDEO: Viktor Orban obraćanje posle pobede na izborima

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare