Cetinje policija Crna Gora
Policija na Cetinju Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Komisija Biroa za operativnu koordinaciju bezbednosnih službi završiće u narednih nekoliko dana izveštaj o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija 5. septembra na Cetinju.

To je “Vijestima” saopštio šef Komisije i član skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu iz Socijalističke narodne partije, Dragan Ivanović.

”Malo smo se istrčali izjavama o tome da će izveštaj biti brzo gotov. Radimo, vodimo razgovore, to je obiman posao… Izveštaj će biti završen u narednih nekoliko dana”, kazao je Ivanović.

POGLEDAJTE JOŠ:

Biro je 10. septembra formirao Komisiju koja je u roku od dve sedmice trebalo da sačini izveštaj o tome da li je bilo propusta u postupanju bezbednosnog sektora tokom dešavanja na Cetinju.

Nakon tog roka najavljeno je da će izveštaj biti gotov tokom prošle sedmice, ali ga ni tada nije bilo.

Komisija je formirana nakon što je premijer Zdravko Krivokapić otvorio pitanje poverenja ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i direktore Uprave policije (UP) Zoranu Brđaninu, nezadovoljan navodnim oklevanjem u izdavanju direktiva policiji.

Poslije pritiska diplomata država Kvinte i najave vicepremijera i koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića da će uskratiti podršku Vladu ako bude inicirano razrešenje Sekulovića, odlučeno je da se slučaj istraži i da se potom donese odluka.

U Komisiji su, osim Ivanovića, predstavnici UP, Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), Ministarstva odbrane i savetnik vicepremijera.

”Vijesti” su ranije pisale da će Komisija finalnu procenu postupanja sektora bezbednosti i njegovih čelnika sačiniti na osnovu izveštaja policije, MUP-a i ANB-a u vezi događaja na Cetinju.

Izveštaj sa zaključcima će potom biti prosleđen Birou, Vijeću za nacionalnu bezbednost i Vladi.

BONUS VIDEO Dramatični momenti sa Cetinja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar