Aleksa Bečić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić jedan je od planiranih govornika na 26. godišnjici genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone Ujedinjenih nacija" Srebrenica i ukopu identifiikovanih žrtava genocida iz jula 1995. godine, potvrđeno je "Vijestima".

U Memorijalnom centru Potočari sutra će se održati komemorativni skup i biće sahranjeno još 19 žrtava genocida u Srebrenici.

U Potočarima će se emitovati Bečićeva video poruka, pišu Vijesti. 

POGLEDAJTE JOŠ:

Portal Politički.ba je ranije objavio da su osim Bečića, organizatori predvideli i obraćanje ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erika Nelsona, predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, ministra spoljnih poslova Irana Džavada Zarifa, predsednika Tribunala u Hagu Karmela Agiusa, ministra spoljnih poslova Severne Makedonije Bujara Osmanija, komesara za proširenje Evropske unije (EU) Olivera Varheljija…

Politički.ba navodi da će se većina govornika obratiti posredstvom video linka.

Poruku šefa iranske diplomatije pročitaće njegov specijalni izaslanik, nekadašnji ambasador ove države u BiH Muhamed Ebrahim Taherian.

Prema spisku govornika, koji je Politički.ba imao na uvid, Šefik Džaferović, član Predsedništva Bosne i Hercegovine obratiće se okupljenima u Potočarima.

Za govornicu će stati i Kada Hotić, predstavnica majki Srebrenice, kao i Hamdija Fejzić, predsednik Organizacioog odbora za obeležavanje 11. jula 1995., te Muhamed Avdić, predstavnik porodica koje još uvek traže svoje najmilije.

Alis Nderitu, podsekretarka Ujedinjenih nacija (UN) i specijalna savetnica generalnog sekretara za prevenciju genocida obratiće se putem video linka.

 

BONUS VIDEO Prirodne lepote Crne Gore koje oduzimaju dah

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar