Foto: Printscreen/YouTube/Tig Tag Vision

Zastrašujući snimak sa nadzornih kamera pokazuje trenutak kada ženu u severnom delu Njujorka nekoliko puta napada besna lisica u dvorištu.

Neidentifikovana žena je rođaka meteorologa Eda Rusoa sa CBS 21 njuza, koji izveštava iz Harisburga u Pensilvaniji.

„Moju rođaku je napala besna lisica na Itaki u Njujorku. Ona je dobro. Ali, Bože, ovaj video je strašan“, tvitovao je meteorolog u utorak.

Video je prvi na Fejsbuku podelio suprug napadnute žene Pol Ruso u nedelju, ali je uklonjen u sredu posle podne, prenosi Dejli mejl.

Napad koji se dogodio 25. jula u 14:30 dogodio se kada je žena napustila svoj dom da bi u dvorištu razgovarala telefonom. Dok je stajala u dvorištu udubljena u razgovor, lisica joj se prišunjala iza leđa i divljački je ujela za nogu. Žena je pokušavala da skine lisicu sa noge, ali se ona uporno vraćala.

U jednom trenutku ju je podigla rukama, da bi je ispustila na zemlju. Lisica je skočila na ženu pre nego što se ona odmakla nekoliko koraka i šutnula je.

Činilo se da lisica ne želi da odsutane, a onda se pojavljuje čovek sa štapom i udara životinju.

Lisica se prevrnula na leđa, nakon što joj čovek zapreti štapom izbliza. Kako navode mediji, životinja je ubijena nakon što je u istoj oblasti napala još jednu osobu.

Telo lisice je odneto u laboratoriju na Univerzitetu Kornel, gde je potvrđeno da ima besnilo. Žena koja je napadnuta zadobila je ujede i ogrebotine na rukama i nogama.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bila je to prelepa životinja. Nisam želela da je povredim. Nažalost, nisam imala drugog izbora osim da uzvratim, jer nisam mogla da pobegnem. Hvala Bogu da se moj komšija pojavio“, navela je.

Besnilo je uzrokovano virusom koji napada centralni nervni sistem i obično je fatalan kod životinja i ljudi. Najčešće se širi ugrizom zaražene životinje, pri čemu većina infekcija u SAD poslednjih godina vodi do slepih miševa.

Infekcija može izazvati nesanicu, anksioznost, konfuziju, paralizu, lučenje pljuvačke, halucinacije, otežano gutanje i strah od vode. Smrt može nastupiti samo nekoliko nedelja nakon pojave prvih simptoma. Međutim, to se može sprečiti kroz seriju od pet injekcija u roku od dve nedelje od izlaganja virusu.

BONUS VIDEO: Majmunske boginje – sirena za uzbunu, ali ne i paniku.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Svi komentari (0)