Foto:Screenshot/Twitter/Israel Defense Forces@IDF

Odbrambene snage Izraela objavile su video u kome je prikazan otac koji pokušava da dođe kući sa novorođenom bebom, ali baš u tom momentu padaju rakete koje je uputila islamistička organizacija Hamas.

„Stavite se na mesto ovog oca. Vozite se sa novorođenom bebom. Odjednom se nađete pod raketnom vatrom“, navodi se u opisu videa.

Video je nastao na auto – putu, a na njemu se vidi čovek koji čvrsto drži bebu u naručju, dok očekuje sledeći udar. Koliko može da se vidi na snimku, oni se nalaze u prolazu između puteva, a nebom odjekuje zvuk eksplozije.

„Dok rakete eksplodiraju, jedina misao vam je – da beba bude bezbedna“.

Izraelske odbrambene snage najavile su nastavak borbe protiv Hamasa, a danas je pogođena zgrada u kojoj su smeštene kancelarije medija AP i Al Džazira. Kako se navodi u saopštenju vojske, u toj zgradi se nalazila vojna oprema Hamasa, koji koristi medije i civile „kao ljudski štit“.

„Nakon što su civili dobili upozorenje i vreme za evakuaciju, IDF su izvele napad na višespratnu zgradu, u kojoj je bila smeštena vojna oprema Hamasa. U zgradi su se nalazile kancelarije medija, iza kojih se Hamas krije i namerno koristi kao ljudske štitove“, navodi se u objavi IDF-a.

U najnovijem udaru, uklonjena je kuća zamenika vođe Hamasa Kalila al Haje. Izveštaja o mogućim žrtvama u tom napadu za sada nema.

„IDF će nastaviti da se bori protiv Hamasa, kako bi izraleski građani bili zaštićeni“, poručila je vojska.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare