Italijanske vlasti zaplenile su luksuznu jahtu vrednu oko 700 miliona dolara, a koja se u medijima dovodi u vezu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Svetski mediji i agencije su objavili fotografije i snimke zaplene, a video impozantne jahte u italijanskoj lici, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Jahta „Šeherezada“ često je bila tema u medijima, posebno od kada je počela ruks invazija na Ukrajinu. Ovo luksuzno plovilo ima šest paluba, a u italijanskoj luci Marina di Karara bila je na popravci od septembra.

„Šeherezada“ ima dve platforme za sletanje helikoptera i može da primi do 18 gostiju i 40 članova posade. Ova jahta važi za jednu od najnovijih, najvećih i najskupljih na svetu.

Jahta Seherezada
Jahta Šeherezada Foto:EPA-EFE/Fabio Muzzi

Unutar jahte nalazi se bazen, koji može da se zatvori i pretvori u podijum za ples. Sadrži u potpunosti opremljenu teretanu i pozlaćenu opremu u kupatilu. Svi radnici na ovom brodu i članovi posade morali su daa potpišu ugovore o tajnosti, a njihova imena takođe ostaju misterija za sve van superjahte.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što je posebno interesantno jeste da nikada nije dokazano da je to Putinova jahta, ali su ovo plovilo oduvek okruživale priče pripada ili Putinu ili nekome iz njegovog bliskog okruženja.

Navode da je jahta Putinova u javnost je izneo tim ruskog opozicionara Aleksaja Navaljnog. Oni su još u martu objavili da se „Šeherzada“ nalazi na popravci u Italiji i da se na njoj nalaze pripadnici ruske Federalne službe bezbednosti.

Italijansko Ministarstvo finansija je u saopštenju navelo da istrage pokazuju da je vlasnik jahte imao veze sa istaknutim predstavnicima ruske vlade i sa ljudima na meti sankcija Evropske unije.

BONUS VIDEO: Parada pobede u Moskvi i govor Vladimira Putina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar