Foto: Printscreen/Twitter/Main Directorate of Intelligence of the Ministry of Defence of Ukraine

Najmanje jedna ukrajinska raketa pogodila je danas štab ruske crnomorske mornarice u krimskoj luci Sevastopolj, napisao je na Telegramu Mihail Razvožajev, lokalni guverner kog je imenovala Moskva.

„Neprijatelji su izveli raketni udar na štab flote. Fragment je pao u blizini pozorišta Lunačarski“, naveo je.

Razvožajev je dodao da je moguć još jedan napad i pozvao meštane da izbegavaju centar grada gde se zgrada nalazi.

„Ne idite u centar grada. Ne napuštajte zgrade. Svi koji su u blizini štaba flote treba da idu u skloništa kada se oglasi sirena“, dodao je.

Dodao je da vatrogasci trenutno gase požar koji je izbio, a u grad je uvezena i rezervna tehnika. Za sada nije poznato da li u napadu ima poginulih ili povređenih.

Neki stanovnici Sevastopolja rekli su da su čuli eksplozije na nebu i videli dim, prenele su ruske novinske kuće.

Ukrajina nije odmah preuzela odgovornost za napad.

Štab Crnomorske flote nalazi se u samom centru Sevastopolja u blizini brojnih civilnih objekata. Kijev je poslednji put napad na Sevastopolj pokušao da izvede 20. septembra, a Razvožajev je tada rekao da su ruske PVO snage uspele da obore ukrajinske rakete.

Poluostrvo Krim, na kom se Sevastopolj nalazi, Rusija je zauzela i anektirala 2014. godine. Tokom poslednjih nekoliko meseci, ukrajinske snage sve češće napadaju Krim, uglavnom dronovima, a iz Kijeva stižu najave da će ukrajinska vojska u nekom trenutku krenuti i u kopnenu ofanzivu na to ostrvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare