Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto:Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Vladimir Putin prisustvovao je sinoć uskršnjoj liturgiji u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, objavili su ruski državni mediji, a preneli svetski. Međutim, snimci koji su se danas pojavili na društvenim mrežama predlažu da se to zapravo nije desilo, već da je snimak Putina od ranije i da je ostalo namontirano.

Ruski mediji objavili su sinoć snimke Vladimira Putina sa uskršnje mise u moskovskom hramu u kojem ruski predsednik tradicionalno proslavlja Uskrs (sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjaninom umesto sa porodicom, kako ističe novinar Fajnanšl tajmsa). Snimak je prvo objavljen na ruskoj državnoj televiziji, a vest su ubrzo preneli i svetski mediji.

Snimak koji se danas širio društvenim mrežama međutim ukazuje da se taj događaj možda ipak i nije desio. Na snimku se vide Putin i njegovi telohranitelji u praznom hramu u Moskvi, što su mnogi predstavili kao dokaz da je snimak zapravo snimljen ranije, a da je sve ostalo namontirano naknadno da izgleda kao da je u toku uskršnja misa.

Na drugom snimku, isečkom iz prenosa događaja sa ruske državne televizije, Putin drži sveću ispred slike na kojoj se vidi kruna. U sledećem kadru prikazuju se svećnjaci, ali se u pozadini i dalje vidi isti deo slike sa krunom ispred kojeg je Putin stajao, samo ovoga puta tu nema Putina – da bi se u sledećem kadru ponovo pojavio Putin pored krune na slici.

Da li je autentičan i dalje nije poznato.

****

Bonus video: Putin na stadionu u Moskvi

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare