Foto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Najmanje 20 ljudi je stradalo kada su ruske snage napale grad Vinici krstarećim raketama, pišu svetski mediji pozivajući se na ukrajinske zvaničnike.

Mediji prenose da su rakete ispaljene iz podmornice na Crnom moru, a u napadu je ranjeno na desetine ljudi.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci ovog napada, a na kojima se vidi gust crni dim.

Među poginulima je troje dece, rekli su zvaničnici. Na jednoj fotografiji vide se dečja kolica i prekriveno telo pokraj njih.

Policija je saopštila da je među ranjenima oko 50 teško povređenih i da se 15 osoba smatra nestalim. Krstareće rakete su pogodile dve javne zgrade, kuće su uništene kao i medicinski centar, automobili i tramvaji su bili u plamenu“, rekao je predsednik Vladimir Zelenski.

„Ovo je akt ruskog terora… Do sada je poginulo 20 ljudi“, rekao je Zelenski u obraćanju na međunarodnoj konferenciji usmerenoj na procesuiranje ratnih zločina počinjenih u Ukrajini.

Rusko Ministarstvo odbrane nije odmah komentarisalo izveštaje iz Vinice. Rusija poriče da je gađala civile i tvrdi da njene snage nisu počinile ratne zločine.

Foto: STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAINE

„Tri ruske rakete pogodile su poslovni centar“, naveli su ukrajinski zvaničnici koji su naveli da su potvrđene civilne žrtve.

BONUS VIDEO – Ukrajinci postavili zastavu na Zmijskom ostrvu

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar