Foto:EPA-EFE/Karo Sahakyan / ArmGov / PAN Photo

Jedinstveni informativni centar Jermenije objavio je video-snimak na kojem su prikazane posledice bombardovanja glavnog grada nepriznate republike Nagorno-Karabaha.

Na snimku se vide oštećeni civilni automobili, uništene kuće i udubljenja od granata.

Lokalni stanovnici, koji su preživeli artiljerijski napad, ispričali su o detaljima onoga što se dogodilo u Stepanakertu.

Ստեփանակերտի այսօրվա հրետակոծության նոր կադրեր:

Posted by Shushan Stepanyan on Недеља, 04. октобар 2020.

Pročitajte još:

„Nemam više kuću, nemam ništa“, rekla je Liana Agasjan.

Ona je u suzama ispričala da je rođena u Stepanakertu i da je videla već tri rata, prenosi Sputnik.

„Moj suprug je bio kod kuće kada kada ju je pogodila raketa. Uspeo je da se sakrije, u suprotnom je mogao ozbiljno da nastrada zbog razbijenog stakla. Mogao je čak i da umre“, rekla je.

Njena komšinica, starija žena, prokomentarisala je bombardovanje jednom rečenicom.

„Izgubila sam sve“, priznala je ona.

Podsetimo, reporter agencije „RIA Novosti“ iz prestonice samoproglašene republike Nagorno-Karabah preneo je u nedelju ujutru da je serija eksplozija odjeknula u centru Stepanakerta. Ombudsman Artak Beglarjan saopštio je u nedelju da je četvoro civila poginulo, a 10 ranjeno u Stepanakertu i Šuši kao posledica neprijateljske vatre. Prema njegovim rečima, to možda nije konačan broj.

Stanovništvo je u nedelju odlazilo u skloništa, isključivana je struja i telefonske linije su bile u prekidu. Kasnije tokom dana, zamenik premijera Jermenije Tigran Avinjan izjavio je da je Stepanakert ponovo izložen raketiranju.

 

Komentari

Svi komentari (1)