Austrijski državljanin Harald Kopic osuđen je danas na 50 godina zatvora zbog ubistva svoje troje dece u Zagrebu. Kopic je tokom izricanja presude bio potpuno miran i hladnokrvan, a medicinskim veštačenjem utvrđeno je da je ubica u trenutku počinjenja krivičnog dela bio uračunljiv.

Krajem septembra 2021. godine, Kopic (56) je u zagrebačkim Mlinovima ubio svoje troje dece, a zatim je pokušao da ubije i sebe.

Policija je tada u spavaćoj sobi pronašla mrtvo telo četvorogodišnjeg deteta na krevetu, a blizance – dečaka i devojčicu, u dnevnoj sobi u kojoj su se nalazile i njihove igračke sa kojima su se igrali prethodne večeri.

Harald Kopic Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Tokom istrage, Kopic je izneo detaljnu odbranu u kojoj je objasnio svoje motive zbog kojih je počinio ovo stravično delo i šta ga je, kako je rekao, navelo da ubistvo dece i samoubistvo vidi kao jedini izlaz iz situacije.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ostao sam bez posla, pretili su da će me izbaciti iz stana koji sam iznajmio. Pukao sam i u ubistvu dece i samoubistvu video sam jedini izlaz iz situacije u kojoj sam se nalazio“, pokušao je da objasni motiv Kopic.

Kopic je i veče pre ubistva objavio poruku na Fejsbuku i potom pokušao da se ubije tabletama. Njegov prijatelj, koji je video oproštajnu poruku na Fejsbuku, obavestio je policiju o mogućem pokušaju samoubistva.

BONUS VIDEO Otac ubio troje dece i pokušao da presudi sebi: Nezapamćen zločin u Zagrebu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram