Tigran Keosajan
Tigran Keosajan Foto: Valery Sharifulin / TASS / Profimedia

Tigran Keosajan, propagandista Kremlja koji je radikalan u onoj meri da pripada posebnom soju ruskih vojnih jastrebova, gostovao je u emisiji koja se od početka invazije vrti na tamošnjoj državnoj televiziji.

Keosajan je gostovao u ozloglašenoj emisiji koja se na državnoj televiziji pušta od početka invazije. Keosajan je suprug Margarite Simonjan, glavne direktorke Raša Tudej. Nije ni približno poznat kao ona, pa je prinuđen da nedostatak popularnosti nadoknađuje sumanutim tezama. U svom poslednjem govoru, uporedio je Ruse sa Mongolima, tvrdeći da je u novom geopolitičkom odnosu jedina prava valuta vojna moć, prenosi Jutarnji list.

„Mi smo u svetom ratu, i stalno nas ponižavaju! Imamo pravo na osvetu, za to pravo se zalaže svaki građanin Rusije, uključujući i mene“, besneo je Keosajan.

„Nuklearna sila ne može biti poražena ni u jednom ratu – ako rukovodstvo te zemlje ima mu*a da upotrebi nuklearno oružje! Nuklearna sila ne može da izgubi, jer ako izgubi, onda ceo svet gubi sa njom“.

Tada je reagovao na tvrdnje kontroverznog američkog novinara Majkla Boma koji više od decenije živi i radi u Moskvi, a blisko sarađuje sa glavnim Putinovim trbuhozborcem Vladimirom Solovjevom.

„Sve im je u novcu – pa hajde da ih onda pokažemo. Novac je u vlasništvu nekoliko milijardera, kraljeva hedž fondova, ako im zapretimo, ako sami shvate da bi mogli da nestanu u nuklearnom ratu, pozvaće onog starca koga drma Alchajmer: ‘Deda, vreme je da pozovemo Putina!’ Podseti me, koliki je bio BDP Mongola?? Imali su konje, kamenje i strele, i osvojili su svet!“ objasnio je Keosajan svoje viđenje ekonomije, upoređujući Putinovu invaziju sa mongolskim hordama od pre 500 godina.

BONUS VIDEO: Zivot ukrajinske porodice bez struje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar