Foto: Printscreen/YouTube/Online spotlight videos

Lekari i medicinsko osoblje Kliničkog centra u Podgorici oprostili su se danas na od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Oni su mirno stajali na hodnicima bolnice, dok su telo mitropolita iznosili iz zgrade.

Ispred KC Crne Gore okupilo se nekoliko desetina vernika i sveštenika, koji su želeli da odaju poštu preminulom vladiki.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore, gde je bio na lečenju zbog zaraze koronavirusom, što je utvrđeno 6. oktobra.

Pročitajte još:

Njegovo zdravstveno stanje juče se naglo pogoršalo zbog razvijanja pneumomedijastinuma kao posledice obostrane difuzne upale pluća, rekla je načelnica pulmološke klinike KCCG dr Jelena Borovinić Bojović. Upala pluća bila je uzrokovana koronavirusom, iako je mitropolit bio negativan na kovid-19 već 10 dana. Zbog toga je bio intubiran i priključen na invazivni respirator.

Rano jutros je mitropolita Amfilohija u bolnici pričestio podgorički paroh protojerej Branko Vujačić, a sve vreme njegovog bolničkog lečenja je uz njega bio njegov kelejnik jeromonah Justin Mrenović, sabrat Cetinjskog manastira, naveo je Episkopski Savet.