Foto: Printscreen/YouTube/Video Desk

Lavica u jednom ruskom cirkusu brutalno je napala krotitelja, dok je šokirana publika, u kojoj su bila deca i trudnice, u panici vištala i pokušala da napusti cirkus.

POGLEDAJTE JOŠ:

Lavica po imenu Bega napala je krotitelja Maksima Orlova, koji je zbog povreda prebačen u lokalnu bolnicu u Novosibirskoj oblasti.

Incident se dogodio tokom cirkuske predstave, kada je krotitelj na lavove krenuo palicom, zbog čega se jedna životinja razbesnela i napala ga. Ovaj događaj je već pokrenuo talase protesta i zahteva udruženja za zaštitu životinja da se zabrani držanje životinja u cirukusima.

Na uznemirujućim snimcima vidi se muškarac kako pada na zemlju, dok ga lavica grebe kandžama i zariva zube u njega. Krotitelj je, potom, štapovima krenuo na lavicu, koja ga je savladala. Na snimcima je prikazano kako on ostaje na zemlji, dok čuvari pokušavaju da uđu u kavez.

Publika je krenula da trči ka izlazima, šokirana scenom koja se ispred njih odvija, a na licu mesta se našla i jedna trudnica.

Njoj je od te scene pozlilo, prenose mediji, koji navode da je prenela kako su se lavovi razbesneli postupcima krotitelja.

Krotitelj Orlov iz bolnice je poručio da su slučajevi kao što je današnji vrlo retki – „ali životinje su životinje, a uz sve Bega je svojeglava od malena“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare