Foto: REUTERS/David Swanson

Olujne kiše u Kaliforniji usmrtile su 17 ljudi, petogodišnje jete vodi se kao nestalo, a vlasti su naredile evakuaciju iz brojnih područja. U Los Anđelesu je nastala ogromna rupa na putu u koju su propala dva automobila.

Olujne kiše su poslednja dva dana padale na tlo zasićeno vodom i izazvale velike poplave, čupale stabla, izlivale se preko puteva, a ponegde su bujice odnosile automobile.

Broj žrtava olujnog nevremena poslednjih nedelja narastao je na 17, a to je više ljudskih života nego što su odneli požari u poslednje dve godine. Zatraženo je da najmanje 34.000 ljudi napusti svoje domove.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Kaliforniju će pogoditi nova oluja“

U gradiću Paso Robles, na pola puta od Los Anđelesa do San Franciska, u ponedeljak je voda odnela petogodišnjeg dečaka i on se vodi kao nestao, objavio je šerif. Bujica je zarobila automobil u kojem je bio s majkom, koju je izvukao komšija. Vlasti su u ponedeljak morale da prekinu potragu zbog oluje.

Meteorološke službe (NWS) navode da će, nakon kratkog predaha sinoć, Kaliforniju pogoditi nova oluja s do 18 centimetara kiše na severu te američke savezne države.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar