Foto: EPA/JUSTIN LANE

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melanija Tramp, u četvrtak je neposredno pre govora američkog predsednika i svog supruga Donalda Trampa na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, s njegovom ćerkom Ivankom Tramp razmenila kraće usiljene pozdrave, kisele osmehe i ledene poglede.

Tenzije između Melanije i Ivanke Tramp izašle su na videlo pre nego što je Donald Tramp ponovo nominovan za predsedničkog kandidata, piše Dejli mejl.

Tramp je u četvrtak tokom obraćanja iz Bele kuće prihvatio predsedničku nominaciju Republikanske stranke i tom prilikom još jednom napao kandidata Demokratske stranke Džoa Bajdena, nazvavši ga karijernim političarem koji će ugroziti sigurnost Amerikanaca.

Prva dama snimljena je kako se kratko nasmešila Trampovoj ćerki nakon što je ova odradila uvodni govor koji je prethodio Trampovom konvencijskom govoru. Melanija se, međutim, nakon inicijalne srdačnosti odmah namrštila.

Društvene mreže odmah su buknule, a korisnici su sumnjivi prema neverbalnoj komunikaciji prve dame.

„Melanija je Ivanku pogledala onako: ‘Sviđaš mi se samo zašto što mi se moraš sviđati'“, napisao je jedan tviteraš.

„Mislim da Melanija baš i ne voli Ivanku. Oko toga se možemo složiti“, dodao je drugi korisnik.

„Je li to Melanija upravo zakolutala očima na Ivanku“, nadovezao se treći.

Foto: Printscreen/YouTube/Reuters

Razlog za ovaj nespretan susret mnogi su pronašli u činjenici da je ranije u četvrtak časopis Nju Jork Tajms objavio deo knjige „Melania i ja: Godine koje sam provela kao poverljiva osoba, savetnica i prijateljica prve dame“ Stefani Vinston Volkof, bivše bliske prijateljice i savetnice Melanije Tramp.

Pročitajte još:

Ona je knjigu napisala na temelju višegodišnjeg prijateljstva, ali i audio snimaka njihovih razgovora.

U isečku iz knjige objavljenom u četvrtak saznalo se da je prva dama planirala operaciju „Blokiraj Ivanku“ kako se Ivanka ne bi pojavila u fotografijama s Trampove inauguracije.

Foto: EPA/JOE RAEDLE

Melanija je, naime, u sklopu operacije „Blokiraj Ivanku“ odobrila raspored sedenja koji je trebao da garantuje da se Ivanka neće videti kada Donald Tramp bude stigao. Volkof, koja je nadgledala organizaciju velikih događaja poput Met Gale, pomogla je organizaciji događaja oko Trampove inauguracije. Volkof i prva dama zajedno su procenile gde bi kamere mogle biti i kako u skladu s tim pozicijama treba uraditi plan sedenja. Ivanka je na kraju sedela iza Melanije.

„Bile smo preumorne i pod stresom. Da, operacija ‘Blokiraj Ivanku’ bila je sitničava. Melanija je tu učestvovala. Ipak, verovale smo da Ivanka nije trebala biti u centru pažnje na inauguraciji svoga oca“, napisala je Volkof.

„Bila je to Donaldova inauguracija, a ne Ivankina. Ipak niko nije bio dovoljno hrabar da joj to kaže. Melanija nije bila oduševljena time što Ivanka usmerava raspored i nije to htela da dozvoli“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar