Foto: TANJUG/AP Photo/Ng Han Guan

U nesreći za vreme najveće gužve u pekinškom metrou najmanje 102 osobe zadobile su prelome kostiju. Nesreća se dogodila sinoć na nadzemnom delu pruge, a na nju je uticao sneg. Kinesku prestolnicu, gde su takvi incidenti retki, poslednjih dana su pogodile snežne oluje, što je uticalo na uslove u saobraćaju i rezultiralo kašnjenjima u prevozu širom grada.

Nesreća se dogodila nešto pre 19 časova, kada su se poslednja dva vagona metroa odvojila od vagona ispred sebe, saopštile su vlasti. Od oko 23 časova „ukupno 515 ljudi poslato je u bolnicu na pregled, od kojih su 102 osobe zadobile prelome“, saopštila je u petak državna televizija CCTV, piše Index.hr.

Snimci prikazuju haos

Do danas u šest ujutru 423 osobe otpuštene su iz bolnice, rekao je CCTV, dodajući da je 67 drugih još na lečenju, dok je 25 osoba na posmatranju. Nije zabeležen nijedan smrtni slučaj, javili su državni mediji.

Preliminarna istraga incidenta pokazala je da je snežno vreme uzrokovalo klizave pruge i „degradaciju signala“, što je rezultiralo nesrećom, navodi se u izveštaju. Korisnici društvenih mreža saopštili su da su videli putnike kako padaju na zemlju, a neki su se žalili na bolove u leđima.

Pročitajte još...

Snimci na društvenim mrežama prikazuju putnike na podu i povremene nestanke struje, dok su neki putnici koristili čekiće za hitne slučajeve kako bi pokušali da razbiju prozore voza i pobegnu. U drugim videima vide se vatrogasci kako pomažu u evakuaciji starijeg vozača, dok se zaglavljeni putnici probijaju kroz dubok sneg kako bi napustili mesto događaja.

„Iskreno se izvinjavamo zbog nesreće koja se dogodila večeras“, saopštio je „Beijing Subway“, operater vozova. „Putnici koji su tokom evakuacije napustili objekat bez pratnje i koji se ne osećaju dobro mogu da nam se obrate u bilo kojem trenutku. Mi ćemo da preuzmemo troškove“, dodali su.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar