Foto:Cevin Dettlaff/dpa via AP

Dve osobe su poginule u stravičnom sudaru kamiona na auto-putu u Nemačkoj u blizini grada Magdeburg. U utorak je došlo do sudara pet kamiona, uključujući i jednog za prevoz opasnog tereta.

Smrtonosna nesreća dogodila se oko 12.15 časova. Vozač kamiona koji je prevozio opasnu robu udario je u tri kamiona, a onda se peti kamion natovaren kontejnerima pod visokim pritiskom napunjenim azot-oksidom (gas za smeh) zakucao u njih.

Nakon udesa usledila je dramatična lančana reakcija: od sudara su se kamioni zapalili, a plamen se proširio na tovar opasne robe. Gasne boce koje su bile natovarene na jedan od kamiona eksplodirale su iznova i iznova. Crni dim se dizao u nebo, a vozači su bežali sa mesta nesreće, prenosi Bild.

Foto:Cevin Dettlaff/dpa via AP

„Nekoliko vozila koja su se približivala mestu nesreće oštećena su od letećih krhotina. Sudar je rezultirao brzim razvojem požara i širenjem plamena“, rekla je uveče portparolka policije.

U početku je bilo teško proceniti stepen nesreće . Portparolka policije Trejsi Bertram govorila je o zbunjujućoj situaciji u utorak popodne. Dugo je bilo nejasno koliko je vozila u pitanju jer policija nije mogla da izađe na mesto nesreće.

Tek noću, 20 sati nakon nesreće, Hitne službe mogle su da izađu na mesto nesreće i započnu spasilačke radnje. Rizik od daljih eksplozija bio je prevelik.

U nesreći su poginula dva vozača kamiona

Vatrogasci su morali da izvlače dva tela iz olupina. Kako je saopštila policija, u pitanju su dva vozača kamiona. Identitet još nije potvrđen. Drugi vozač (54) zadobio je lakše povrede i Hitna pomoć ga je zbrinula.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uviđaj na mestu nesreće još nije završen, ali ne očekujemo da će biti još poginulih. Druge osobe nisu povređene“, rekla je portparolka policije Dorin Ginter.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare