Litija Nikšić Sv. Vasilije Ostroški
Foto: Printscreen/YouTube/Berane online TV

Veliki broj vernika Sprske pravoslavne ckrve okupio se danas ispred Saborne crkve u Nikšiću povodom Dana Svetog Vasilija Ostroškog, kršeći epidemiološke mere koje su i dalje na snazi u Crnoj Gori.

POGLEDAJTE JOŠ:

Litiju ulicama Nikšića predvodilo je sveštenstvo SPC na čelu s episkopom Joanikijem, administratorom Mitropolije crnogorsko – primorske. Na čelu litije bili su predsednici Opštine i Skupštine Opštine, Marko Kovačević i Nemanja Vuković.

U litiji su, kako navode mediji, bili ministar bez portfelja u Vladi Srbije Nenad Popović, direktor Kancelarije za vere Vladimir Roganović, poslanik u Skupštini Srbije Jovan Palalić i košarkaš Dejan Tomašević.

Okupljeni su kršili mere zabrane okupljanja, kao i obavezno nošenje maski i držanje fizičke distance na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Episkop Joanikije pozvao je građane na poštovanje mera, dok su pripadnici Vojske Crne Gore delili zaštitne maske.

Zdravstvene vlasti i ministarka Jelena Borovnić Bojović apelovali su da se građani uzdrže od okupljanja, upozoravajući da može doći do ponovnog pogoršanja epidemiološke situacije.

Episkop Joanikije kazao je posle liturgije da „mnogi svedoče čudesima Svetog Vasilija“, te da „niko nije lud da zabrani vernicima da se poklone“.

I premijer Zdravko Krivokapić nedavno je rekao da „ne postoji Nikšićanin koji na Dan Svetog Vaslija neće izaći na litiju“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar