Crnogorska policija
Ilustracija Foto: Shutterstock/Natalya Volchenkova

Dugogodišnji direktor Uprave policije Veselin Veljović, Mujo Nikočević i Nikola Mrkiću sprovedeni su kod sudije za istragu Višeg suda u Podogrici Suzane Mugoše koja će odlučivati o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) da im se odredi pritvor do 30 dana.

Predlog za određivanje pritvora tužilaštvo je predložilo i za Aleksandra Mrkića koji je nedostupan nadležnim organima. Navodno se nalazi u inostranstvu, na drugom kontinentu, pišu Vijesti.

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović uhapšen je juče na Žabljaku, u akciji Specijalnog policijskog odeljenja, a po nalogu SDT-a.

Veljović je uhapšen zbog sumnje da je informacijama pomagao Mrkiću da krijumčari cigarete, što je Veljović negirao tokom saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Specijalni tužilac pritvor za Veljovića traži zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke i saučesnike.

Nikočević je na saslušanju u SDT-u negirao pripadništvo kriminalnoj organizaciji Mrkića, kazao je juče novinarima nakon saslušanja njegov branilac, advokat Zdravko Begović. I Nikola Mrkić je takođe negirao krivicu.

Specijalni tužilac Vukas Radonjić saopštio je juče da je SPO po nalogu SDT-a uhapsio Veljovića, Nikočevića i Nikolu Mrkića i protiv njih i Aleksandra Mrkića, za kojim tragaju, podneta je krivična prijava zbog osnova sumnje da su učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Dokazi protiv njih prikupljeni su i u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL.

Radonjić je najavio da će se aktivnosti SDT-a i policije u tom predmetu nastaviti i narednih dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar