Hrvatska sneg Foto:Zvonimir Barisin/PIXSELL

Kao što je najavljeno, u Hrvatsku je stigla velika promena vremena. U Zagrebu su temperature u 24 sata pale za čak 20 Celzijusa. Juče je u 14 sati izmereno 27 stepeni, a danas u isto vreme svega 7, piše Index.hr.

Hrvatski autoklub (HAK) objavio je najnovije podatke o stanju u saobraćaju. Zbog saobraćajnih nesreća zatvoreni su: tunel Sveti Ilija (DC76); DC29 Mače-Peršaves i DC27 Gračac-Karin, piše Index.hr.

Zbog olujnog vjetra, za sav saobraćaj zatvorena je deonica autoputa A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak za sva vozila, osim putničkih, sa juga prema unutrašnjosti: čvor Benkovac(A1)-DC59-Kistanje-DC1-Knin-Gračac-DC50-čvor Sv.Rok(A1).

Zbog olujnog vjetra samo za putnička vozila otvoreni su: autoput A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnica (obilazak za ostale grupe vozila je starim putem DC3 kroz Gorski kotar; dionica Jadranska magistrala ( DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene DC27 Gračac-Karin DC54 Maslenica-Zaton Obrovački most (DC106);

U unutrašnjosti zemlje putevi su mokri i klizavi, dok u Lici pada sneg i zadržava se na putu. Na pojedinim deonicama se vozi sporo i otežano. Na planinskim putevima i na Jadranskoj magistrali preti opasnost od odrona.

Zimski su uslovi i zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i tegljače sa poluprikolicom, a zimska oprema obavezna je za sva ostala vozila u Lici: DC1 Vaganac-Korenica-Gračac-Knin; DC23 Jezerane- Žuta Lokva-Senj; DC25 Korenica-Lički Osik-Karlobag; DC42 Poljanak; DC50 Zuta Lokva-Otočac-Sveti Rok-Gračac; DC52 Spilnik-Korenica; DC217 Ličko Petrovo Selo-GP Ličko Petrovo Selo; DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje; DC429 Selište Drežničko-Prijeboj; DC522 čvor Udbina-čvor Gornja Ploča; DC547 Sv. Rock-Mali Alan; ŽC5203 Dobroselo-Brotnja i ŽC5217 Mazin-Bruvno.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare