Hrvatska, Marina, Trogir, požar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Danas oko 16 sati buknuo je požar u zaleđu Marine pored Trogira. Prema prvim informacijama, radi se o velikom požaru, ali nije jasno koliku površinu je zahvatila vatra. U pomoć vatrogascima stigli su i kanaderi.

„Situacija ni blizu nije pod kontrolom. Požar se širi, a situaciju pogoršava snažan zapadni vetar. Podignute su sve vatrogasne snage s područja Trogira i Kaštela. Prema mestu požara upućena su dva kanadera“, kazao je županijski vatrogasni zapovednik Ivan Kovačević za Dalmaciju Danas.

Na terenu je 57 vatrogasaca s 13 vozila. U gašenju pomažu dva kanadera i jedan airtractor.

Splitsko-dalmatinska policija u vezu sa ovim događajem dovodi jednu osobu, ali još uvek nije potvrđeno da je požar namerno izazvan.

„Vezano uz događaj požara koji je izbio danas oko 15:35 na trogirskom području, na predelu Vinovac, i koji se još gasi, policijski službenici u vezu s događajem dovode jednu osobu a kriminalističko istraživanje je u toku“, javili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Požar se širi na obližnjem brdu, a gori nisko rastinje, kao i deo šume. Za sada nema informacija da su ugrožene kuće koje se nalaze u blizini požara.

BONUS VIDEO: Požar na ostrvu Čiovo

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar